Întinerirea facială cu laser

Procedura de întinerire a pielii faciale cu laser

Întinerirea facială cu laser este o procedură cosmetică care vă permite să neteziți ridurile mici și medii. După efectuarea manipulării, pielea arată reînnoită, strânsă și elastică. În acest proces, laserul afectează numai anumite straturi, în timp ce epiderma rămâne neafectată. Datorită acestei tehnici, procesele de regenerare sunt activate la nivel celular și modificările legate de vârstă sunt suspendate.

Ce

Un laser pentru față în cosmetologie este un dispozitiv special, a cărui sarcină principală este de a converti energia într-un flux de radiații de înaltă intensitate. Această tactică este foarte populară și este oferită de multe clinici cosmetice.

Întinerirea feței cu laser constă în capacitatea unui fascicul de lumină de a provoca arsuri de până la 1 mm adâncime.

Celulele subiacente încep să se împartă intens, ceea ce duce la formarea unei noi epiderme.

Astfel, există o corecție a ridurilor mimice de severitate ușoară și medie, întărirea pielii și o creștere a elasticității acesteia.

În timpul procedurii, expunerea la laser se efectuează pe zonele cu probleme ale pielii. În acest caz, se observă pătrunderea fasciculului la o adâncime de un milimetru. Drept urmare, celulele vechi sunt distruse, iar cele noi încep să se formeze în locul lor.

După întinerirea cu laser, este important să aveți grijă în mod corespunzător de piele, ceea ce va accelera recuperarea și va preveni apariția complicațiilor.

Pentru a face acest lucru, utilizați produse cu efect hidratant și calmant. Cosmeticele care conțin antioxidanți sunt utilizate pe scară largă.

Protecția solară suplimentară (creme, loțiuni) este la fel de importantă. De asemenea, trebuie să vă amintiți despre curățarea pielii folosind mijloace blânde.

Procedura de întinerire a feței poate fi efectuată cu mai multe tipuri de laser. De regulă, acestea sunt erbiu, CO2 și neodim. Ele diferă între ele prin lungimea de undă, adâncimea și metodele de implementare a impactului.

Metode

Terapia cu laser facial este împărțită în mai multe tipuri.

Întinerire fracțională ablativă

Această tehnică implică îndepărtarea punctuală a defectelor cosmetice de pe piele. Oamenii de știință au dovedit că în diferite zone ale epidermei, structurile celulare se află în stadii diferite de creștere. Ca urmare, într-o zonă pielea va fi deteriorată, iar în altele va fi mai moale și mai sănătoasă. Metoda de întinerire ablativă cu laser este utilizată pentru a efectua un efect punctual numai asupra zonelor cu probleme.

Biorevitalizarea cu laser

Este o tehnologie inovatoare care se efectuează fără intervenție chirurgicală. Ajută la tratarea petelor precum ridurile profunde și cicatricile. În timpul lucrului, sunt livrate impulsuri laser scurte, care ard straturile dermice moarte, făcând loc formării de celule noi.

În plus, biorevitalizarea declanșează producția de fibre de colagen și elastină. Pentru a accelera rezultatul, pielea este pretratată cu o compoziție specială care ajunge la straturile profunde și le satură cu toate microelementele utile.

Radiații non-ablative

Suprafața feței este expusă razelor laser lungi. Acest tip de procedură este mai grav în implementare, prin urmare, este prescris numai dacă există anumite indicații, de exemplu, cu cicatrici adânci, urme de daune chimice, erupții cutanate severe.

Întinerirea non-ablativă tratează întreaga suprafață a feței simultan.

Resurfacing cu laser

Aceasta este una dintre procedurile minim invazive. Pentru a corecta modificările legate de vârstă, se utilizează un tip de laser cu tip safir sau erbiu, datorită căruia se exercită un efect moale, dar profund pe piele.

Această ridicare elimină liniile de expresie, strânge conturul feței, elimină acneea și netezește picioarele corbii.

Fotorejuvenare

Aceasta este o metodă combinată a tuturor procedurilor de mai sus. În majoritatea cazurilor, această tactică este utilizată pentru a îmbunătăți tonusul și elasticitatea pielii.

Indicații

Întinerirea cu laser a pielii feței se efectuează în prezența anumitor probleme, printre care se numără:

  • semnefotoîmbătrânire;
  • efecteacneeși post-acnee;
  • acneecicatrici;
  • neuniformumbrăepidermă;
  • modelareavascularăplasă;
  • extensiede cand;
  • aparițiariduri. . .

De asemenea, se recomandă efectuarea procedurii dacă există o scădere a turgorului sau există o pigmentare crescută.

Contraindicații

Întinerirea cu laser a pleoapelor și a feței are anumite limitări.

Astfel, în anumite circumstanțe, manipularea va fi refuzată. Printre principalele contraindicații se numără următoarele:

  • zahar diagnosticatDiabet;
  • precanceroaseprocese patologice;
  • cronicboli în stadiul de exacerbare;
  • boliconectivțesuturi sistemice;
  • infecțioaseși procesele inflamatorii într-o formă agravată;
  • epilepticconvulsii;
  • oncologicneoplasme;
  • perioada de recepțiemedicinalmedicamente care cresc sensibilitatea pielii la lumina ultravioletă.

În plus, o astfel de procedură este interzisă în perioada de gestație și alăptare.

Pregătirea

O sesiune de întinerire cu laser nu necesită măsuri pregătitoare speciale. Pacientul trebuie să viziteze mai întâi un medic care va evalua starea generală a pielii, va stabili întreaga gamă de probleme și, de asemenea, va asigura că nu există restricții posibile.

Cu câteva zile înainte de data preconizată a manipulării, trebuie să renunțați la utilizarea produselor cosmetice decorative, excursii la solar și bronzare în lumina soarelui deschisă.

Dacă procedura se desfășoară vara, atunci este necesar să protejați pielea de expunerea intensă la ultraviolete. Pentru a face acest lucru, trebuie să aplicați protecție solară pe față înainte de a ieși afară.

Progres

Întregul proces de întinerire cu laser implică implementarea mai multor acțiuni consecutive. În primul rând, suprafața pielii de pe zona cu probleme este curățată. Pentru aceasta, pot fi folosiți exfoliatori sau exfolianți speciali.

Apoi, se aplică o cantitate mică de gel anestezic, care permite efectuarea procedurii fără a provoca disconfort clientului.

După aceea, cosmetologul continuă să lucreze direct cu laserul. Într-o singură sesiune, în funcție de gravitatea problemelor existente, puteți trata întreaga suprafață a feței, decolteului și gâtului.

În etapa finală, epiderma este ștearsă cu o soluție emolientă.

În ceea ce privește durata, o sesiune durează aproximativ 60 de minute.

Durata și frecvența procedurii

Pentru a obține rezultatul dorit, cosmetologii recomandă să luați un curs complet de întinerire cu laser, care poate include de la 3 la 5 ședințe cu un interval de 14-21 de zile între ele.

Pentru a menține și a spori efectul în viitor, puteți face o procedură pe an.

Cât durează efectul

În funcție de metoda aleasă de tratament pentru piele, rezultatul poate dura 12-18 luni.

Îngrijire după

După fiecare ședință, este necesar un anumit timp pentru refacerea epidermei, precum și pentru ca pacientul să urmeze o serie de recomandări date de specialist.

Timp de două săptămâni, pe zonele tratate trebuie aplicate o cremă hidratantă și produse care conțin acid hialuronic.

În prima zi după efectuarea manipulării, este interzisă utilizarea produselor cosmetice decorative. În plus, până în momentul în care epiderma este complet reînnoită, trebuie să uitați de exfolieri și coji.

Pentru a preveni formarea petelor de vârstă, cosmetologii recomandă utilizarea de protecții solare cu un nivel SPF mai mare de 30.

Pentru recuperarea mai rapidă după expunerea la laser, sunt prescrise complexele de vitamine întăritoare. Pentru spălare, puteți folosi apă ozonizată. Ar trebui dedicat mai mult timp plimbărilor în aer liber.

Doar punerea în aplicare strictă a tuturor recomandărilor pentru îngrijirea pielii în timpul perioadei de reabilitare va ajuta nu numai la menținerea rezultatului obținut, ci și la prevenirea dezvoltării consecințelor.

Complicații

Indiferent de ce efect are pielea, după aceasta, nu este exclusă apariția diferitelor efecte secundare.

Roșeața, peelingul și mâncărimea pot apărea imediat după procedura de întinerire cu laser. Astfel de simptome sunt normale și dispar de la sine într-o perioadă scurtă de timp.

În cazuri rare, se constată hiperpigmentare, cicatrici și cicatrici. În plus, virusul herpes poate deveni activ, pentru eliminarea căruia medicul prescrie aportul de medicamente antiherpetice.

De asemenea, după manipularea cosmetică, pacientul poate fi deranjat de umflături, senzații dureroase ușoare formate pe suprafața zonei tratate a scoarței.

Motivul apariției unor astfel de reacții adverse în majoritatea cazurilor este încălcarea de către un specialist a tehnicii de efectuare a procedurii sau ignorarea de către client a prescripțiilor în timpul perioadei de pregătire sau reabilitare.

Avantaje și dezavantaje

Avantajele întineririi cu laser includ eficiență ridicată, siguranță, nu este nevoie de intervenție chirurgicală. În plus, cosmetologii evidențiază faptul că această tehnică este potrivită pentru orice tip de piele.

Printre principalele dezavantaje se numără durerea, prezența unui număr de contraindicații, probabilitatea reacțiilor negative, o perioadă lungă de recuperare și costul ridicat.

Întinerirea cu laser a feței este considerată cea mai bună alternativă la metodele de injectare în lupta împotriva schimbărilor legate de vârstă. În același timp, este important să înțelegem că, în final, rezultatul va depinde nu numai de nivelul de calificare al specialistului, ci și de caracteristicile organismului și de îndeplinirea de către client a tuturor recomandărilor.